Pok Fan Crispy and Braised Pork Rice at Pesanggrahan Kembangan Jakarta

September 15th, 2017. Finally, another pork place. Yaaaaaay. Pok Fan opened on August 2017. I just had time that day to visit it.

IMG_5075

When I arrived to Pok Fan, I was familiar with the place. Turned out I’ve been there before, when I had foodtasting at a place belong to someone I know. I just realized that she closed her place. *sobbing* Well, now it’s time for me to try this new pork place. Cannot wait!

IMG_5076 IMG_5077 IMG_5079 IMG_5078 IMG_5080 IMG_5081 IMG_5082 IMG_5083 IMG_5087 IMG_5084 IMG_5085 IMG_5086

Ice Tea 6k

IMG_5091

Pokopi 15k

pokoknya kopi pilihan

Actually this was a bit different from any other es kopi susu that I’ve tried before. It’s lighter and not too coffee. I couldn’t find the right word to describe it. Why don’t you try it by yourself and tell me. 🙂

IMG_5090

Braised Pork Belly Rice 45k

rice, braised pork, braised pork belly, tea egg, preserved vegetable

Love the pork belly. It’s tender and juicy. At first, I didn’t think I will like this. The pork belly didn’t look so tempting. But, after one bite, I was bewildered. It’s really addicting. Actually, I took away another portion for my afternoon meal hahaha..

IMG_5088 IMG_5089

Pok Fan
Jl. Pesanggrahan No.168B
Kembangan, Jakarta
Phone: +62 21 5809172
IG: @pok.fan

Advertisements

Song Fa Bak Kut Teh at Central Park Mall Jakarta

July 14th, 2015. July 25th, 2015. I went twice to Song Fa Bak Kut Teh. Different outlets. First, at Central Park Mall. Second, at Pantai Indah Kapuk. So, how should I do the review? Hmm..  Ok, I will show you the outlet at Pantai Indah Kapuk because it’s the first outlet. Then after that, outlet at Central Park Mall. 🙂 Btw, I knew Song Fa from Singapore. I always went to Singapore to eat Song Fa because it’s the best bak kut teh in Singapore, so far, for me. And they opened last year in Jakarta. I was invited on their first opening, but it’s too far from my home, so I waited a year to try the place. LOL. And good thing about that, I didn’t need to queue for too long when I had my lunch or dinner there.

PIK OUTLET

Their first outlet was amazing. It reminded me of the Singapore’s outlets. They had beautiful lamps and flowers. A very comfortable place to eat Bak Kut Teh. Located on the 1st floor of Ozone Mall, it was very eye-catching with the wooden furnitures and beautiful lamps. They had indoor and outdoor seats.

IMG_6398 IMG_6390 IMG_6389

CP OUTLET

The outlet in Central Park was more like a modern restaurant. They had indoor, semi outdoor and outdoor seats. I prefer the PIK outlet because it reminded me to their Singapore’s outlet at New Bridge Road, Singapore. Ugh, I miss the place. LOL.

IMG_6017 IMG_6020 IMG_6019 IMG_6021 IMG_6018 IMG_6016

The Menu

IMG_6030 IMG_6014

Pork Ribs Soup 68k/88k

This was my favourite. In Singapore, in PIK, in CP, I always ordered this menu. Pork Ribs Soup with rice and dough fritters. Hmm.. drooling!! The pork ribs were so tender and juicy. The soup was tasty. Clear yet rich. Love it. But, I didn’t like the rice in CP outlet. Too fragrant for a rice. I prefer in PIK outlet. And the soup in PIK outlet was more peppery than in CP outlet. And I loved it when the staffs continually offered to add the soup for free. Yaaaay.. I love free stuffs. LOL. Btw, you should dip the dough fritters into the soup. It was super delicious.

IMG_6396 IMG_6397 IMG_6031 IMG_6033

Pig’s Stomach Soup 55k/72k

This was my friend’s order. I didn’t try it. So, I had no idea how’s the taste. But my friend said to me that it was delicious.

IMG_6024

Mee Sua Plain 15k

This was also my friend’s order. I tried and for me this was quite delicious. The texture was great. Reminded me of my mom’s mee sua. My family had tradition every birthday should eat mee sua. 🙂

IMG_6027

Again, I was so happy that Song Fa opened in Jakarta, finally. I don’t need to fly to Singapore only for this Bak Kut Teh LOL. Keep up the good job, Song Fa. See you again, soon.

Song Fa Bak Kut Teh

Ozone Mall 1st Floor
Jl. Pantai Indah Kapuk Utara 3
Pantai Indah Kapuk, Jakarta
Phone: 021-29673670

Central Park Mall 3rd Floor
Jl. Letjen S. Parman
Tanjung Duren, Jakarta

IG: @songfajakarta

[CHINA] HanShanGong Korean Restaurant Nanjing Road Shanghai

HanShanGong (韩膳宫) adalah restaurant korea yang ditawarin waktu kita lagi nyari2 Coach di seputar Nanjing Road. Jadi abis liat Coach, trus kita sibuk nyari tempat makan kan tuh. Waktu di terowongan, ada yg nawar2in brosur selebaran gitu, kasi tau makan Korea yg murmer. Trus kayanya HT emang doyan makanan korea, jadilah kita ikutin si pembawa brosur itu sampe ke lantai 9 tempat itu restoran berada.

Tempatnya lumayan rame ya, gw kirain kecil, tp ternyata gede, layaknya restoran China di sana. Karena gw cuma berdua, jadinya males juga sih makan yg model dimasak2 gitu, en sepertinya HT pun gak suka. Dia prefer yg satuan gitu. Jadi ya gw ikutin aja sih model yg spt dia pesen.

6bac6dd5-97fe-45d3-b40c-5122098fad13wallpaper

Awal2nya kita dikasi appetizer semacam pumpkin pudding gitu deh 🙂 Enak sih. Manis en light. Padahal gw gk pernah tau pumpkin bisa seenak itu dijadiin pudding. Biasa makannya labu siam sih hahahahaha *salah fokus*

20130426_114502

Nasi Campur Ikan Yu Ie ¥ 23

Ini orderan HT. Isinya seafood. Gw sempet nyobain, enak juga. Agak pedes. En porsinya banyak hohoho 😀

20130426_115323

Nasi Campur Kapsim (Pork) ¥ 23

Nah, ini orderan gw. Isinya pork. Hohohohoho.. Pedes jugaaaa hahaha.. tp rasanya enak. porsinya banyak. Gw sampe gak abis hahhaha.. Rasanya manis pedes, dengan daging yg banyak dan sayur yg berlimpah. En, gw puassssssssssss..

20130426_115707

So, kalo mo makan korean food yg enak dan gak terlalu mahal, mampir aja deh ke Nanjing Road yak 😀

Hanshangong Korean Restaurant
819号 Nanjing Road Pedestrian St, Huangpu, Shanghai, China
Brilliance Shimao International Plaza
Phone: +86 21 6352 8977

[CHINA] Day 6 – Touchdown Xiamen

Hari keenam. Kali ini gw ke XM utk menginap. Kita dijemput koko HB (anak kedua dr tante3) dan istrinya. Gw, nyokap sama tante3 yg ngikut ke sana. Sampe di XM, kita langsung menuju restoran, en ketemu sama anaknya, sekalian dinner bareng.

ab7d2fa2-412a-4865-a659-29c2593d0423wallpaper

Gw terkagum2 sih sama menu2nya. Cantik banget penyajiaannya. Kita makan di ruang VIP lagi. Jadi ada anak mereka dan 1 org lagi sepupunya om gw, urusin dia selama di sekolah. Jadi anaknya itu tinggal di apartemen deket sekolahan, pulang ke rmh cuma pas weekend ajah. Ok, skr kita bahas makanannya ya 🙂

Menu kompilasi pertama berisi seafood, beef and pork. Jadi seafood-ya itu semacam gurita kecil plus kerang. Entah kerang apaan. Rasanya? Ya, layaknya seafood lah. Agak aneh krn baru pertama makan model gitu. Kalo beef sama pork-nya, biasa lah. Cuma penampilannya yg spektakular, pake es bentuk2 gitu 🙂

0b00168e-4086-4154-a4f5-567f8f969cc0wallpaper

Menu kompilasi kedua isinya beef, trus ada pork soup, sayur ijo plus kaki ayam. Enak2 sih, tp gw kurang suka kaki ayamnya. Soalnya keras dan kering. Mgkn kebiasaan makan bikinan emak gw yg berkuah dan empuk. Hmmm jd ngiler pingin kaki ayam made by mom 🙂

113dfccc-f0d2-4082-b6e7-7849d134e950wallpaper

Abis makan2 enak, baru lanjut ke apartemen koko HB. Gilaaaaaaaa! Gw suka banget sama tempatnya. 2 lantai boooo.. Lantai bawah buat ruang keluarga, dapur, meja makan, plus 2 kamar. Lantai atas ada 3 kamar tidur. Huh, idaman gw banget deh.

dbb11899-f426-4c45-91e9-fb480e891439wallpaper

Malemnya, gw mampir ke rumah om gw dr pihak bokap. Ada om gw yg emang tinggal di XM. Biasa deh, ada titipan oma gw buat anaknya, jadilah kita dianter koko HB ke sana. Tp seneng sih gw, bs liat foto2 jadul. Mayan, dpt banyak. Gw kasi preview bbrp yak 😀 Coba tebak gw ada di mana aja di 4 foto di bawah? Hahahahah

6410df8e-daaf-4c11-88cf-74f79bde50d4wallpaper

to be continued..