Ignasia’s Cake Me Away at Ruko Cordoba PIK Pantai Indah Kapuk Jakarta

November 24th, 2017. Never heard about Ignasia’s, I was happy when Hans posted about the new cake shop in PIK area. Yaaaay. Another new place. Love their tagline too: cake me away. It’s like take me away, but they replaced “take” with “cake” hahahaha.. By the way, Ignasia’s named after its owner, Ignasia Kriss.

IMG_8452

Located in Ruko Cordoba, I visited Ignasia’s after a new coffee shop and before our date at restaurant nearby. They put several tables on the 1st floor, then we went upstairs to their cafe. Beautiful place inside the 2nd floor. They put lovely words or quotes on the wall with pretty font. I was like having a private party with coffee and cake in a pretty garden with my hubby.

IMG_8447 IMG_8448 IMG_8449 IMG_8450 IMG_8451 IMG_8446 IMG_8456 IMG_8457 IMG_8427 IMG_8428 IMG_8429 IMG_8430 IMG_8431 IMG_8432 IMG_8433 IMG_8438 IMG_8434 IMG_8435 IMG_8436 IMG_8437 IMG_8454

Latte 35k

Loved the latte. The flavour was mild. The texture was milky but not too milky. And the after taste was perfect. They served it in a big cup. Cool! At first I wanted to try their Flat White, but I think I tried their latte first. Maybe next time I tried their Flat White.

IMG_8442

Iced Chocolate by Korte – Crafted Chocolate: West Java 37k

Lovely presentation. But hubby said that it was a little bit flavourless. They offered simple syrup, but hubby said it lacked of chocolate flavour. Well, they said to us that it will be a light chocolate. Maybe that’s why it was not too chocolate. I think I will try another chocolate drink later.

IMG_8439

Classic Mocha Cake 40k

Super love the classic mocha cake! It was really good. They said it’s healthy. Whoaaaa.. it didn’t taste healthy hahahaha.. I wasn’t really a cake person *yeah it’s true* I only ate cake just to taste it a little bite. But this cake was different. I was the one who finished it, not hubby hahahahaha.. The mild texture, the not-too-sweet flavour, perfectly addictive!

IMG_8441

Black Forest 40k

Thank you Kriss for the complimentary take away black forest. I looooooooved it. But I prefer black forest with generous rhum in it hahahaha.. *dancing dancing* Fluffy texture of the cake with not too sweet  flavour.

IMG_8458

Bonus photo below: a Piping Bag logo. I thought it’s carrot. And Kriss said, “Why everybody said that it’s carrot???” HAHAHAHAHAHA!

IMG_8455

Congratulations Ignasia’s and Kriss for the opening. you cake my heart away.

Ignasia’s Cake Me Away
Ruko Cordoba Blok D No. 15
Bukit Golf Mediterania
Jl. Marina Indah Raya
Pantai Indah Kapuk
Jakarta
Phone: +62 21 5698 3539
IG: @cakemeawaybyignasia

Advertisements

Tarterie & Co at Benda Kemang Jakarta

November 16th, 2017. It was such an honour for me to visit Tarterie & Co before anyone else. They were born as an online shop. And now they opened their first outlet in Kemang area. Congrats you guys!

IMG_8132

They occupied 2 level building. The 1st level for kitchen and the shop. And if you want to eat the cakes right away, you can go to the 2nd level. They have tables there. It’s not huge, but it’s a nice place to enjoy the cakes. Pink and light blue colours everywhere. What a nice ambiance for a cake shop. I can see myself sitting there with friends, eating cakes, laughing, talking and doing everything else all day long.

IMG_8133 IMG_8134 IMG_8135 IMG_8136 IMG_8137 IMG_8140 IMG_8139 IMG_8138

Machaa Tiramishu

IMG_8148

Red Velvet Tart

IMG_8149

Banana Chocolate Toffee Mini Tart

IMG_8147

Ferrero Rocher Cheese Tart

IMG_8146

Gula Melaka Cake

IMG_8145

Pandan Mango Sticky Rice Tart

IMG_8143

I tried several of the tarts and cakes, and my favourite was: Ferrero Rocher Cheese Tart.
It's sweet, delicious, perfect texture, and addicting!
Actually they sent me Cendol Cake before I went there. It's good but not my favourite.
After Ferrero Rocher, I chose Banana Chocolate Toffee Mini Tart.
By the way, the Pandan Mango Sticky Rice Tart was very unique.
But I could tell all of you that all of their cakes are very very recommended!
You don't trust me? Then, order their cakes, see for yourself.

Congratulations Tarterie for the opening! Hooray! Yippie!

Tarterie & Co
Jl. Benda No 46 D
Kemang, Jakarta
Phone: +62 859-4545-8053
IG: @tarterieandco

Origin Bakery at Ruko Crystal 1 Gading Serpong Tangerang

November 11th, 2017. I knew about this one from Gaby’s post. So when I had a chance to visit Serpong area, I asked hubby, “Should we visit the bakery or not?” And he said, “Up to you.” When we passed by the area, we decided to stop by at Origin Bakery, even though I was a little bit skeptical with the complex.

IMG_7943

When I first came in, they offered us to sit on the second floor. So, I checked the second floor, first. They were baking when I was there. They also have smoking area upstairs. Well, I just took some photos and enjoyed the good smell from the baking area hahaha. Then, I went down. The first floor is smalller but more comfortable to sit. And I love the flowers they put on the table. So beautiful. The people there were very friendly. I had a good time there. 🙂

IMG_7923 IMG_7924 IMG_7925 IMG_7926 IMG_7927 IMG_7932 IMG_7928 IMG_7933 IMG_7935 IMG_7936 IMG_7929

Latte 32k

What a big cup of latte hahaha.. I was thirsty at the time, so it was so good to have a delicious latte in a big size cup. I didn’t really know about the beans, but I guess they used the good one. It was not too light but not too strong, without giving me a hard time. LOL. *lebay* I love their latte art too. It’s not easy to make a latte art. I tried before and it was so hard. Ok, enough about latte art hahahaha..

IMG_7939

English Breakfast Tea 25k

IMG_7937

Lemon Gluten-Free Cake 45k

Lovely presentation. I was drooling when I saw the cake. They said it’s gluten-free and I didn’t care. But when I tried, I knew that I didn’t like gluten-free cake hahahaha. I let my hubby finished it LOL. Thanks dear. It was good, but gluten-free wasn’t my things, I guess.

IMG_7940 IMG_7941

Origin Bakery
Ruko Crystal 1 No. 17
Jl. Gading Golf Boulevard
Gading Serpong, Tangerang
Phone: +62 21 22228237
IG: @originbakeryindonesia

Humble Cake, Coffee and Boardgame at Sunter Jakarta

October 13th, 2017. I was very tired, but I still had time to visit one more coffee shop before I checked-in. I knew this Humble Cake, Coffee and Boardgame from IG. Interesting, right?

IMG_6625

A humble place in a hidden area. Friendly people with welcoming gesture. Good for cake, coffee and boardgames, the place will be a nice place to hang out with friends. Some can eat cake, some can drink coffee, and the others can have a good time with boardgames. I know I will enjoy those activities.

IMG_6631 IMG_6637 IMG_6627 IMG_6628 IMG_6636 IMG_6626 IMG_6629 IMG_6630

Kopi Susu Sederhana

It was really a humble kopi susu, like the name. Humble here means simple. I loved the coffee, not too milky, not too coffee. I think it’s one worth-to-try es kopi susu, when you’re in Sunter area.

IMG_6633

Risolles Ragout, Risolles Smoked Beef, Croquette @ 6k

 I took away for our snacks at hotel. I shared them with hubby, and we had the same thoughts. Those were good. The texture of the skin and the filling were perfect. And the flavour? No need to ask. Tasty!

IMG_6634

Humble is one hidden gem coffee shop that you should try. And I have one word for them. Fun!

Humble Cake, Coffee, and Boardgame
Jl. Agung Niaga III Blok G4 No.27
Sunter Agung, Jakarta
Phone: +62 21 65301510
IG: @humble.jkt

Rekindle the Joy @ Starbucks

12 November, gw liat di twitter salah satu temen foodblogger, mau ada foodtasting di Starbucks lagi. Gw cek2 email, kok gw gak dapet yak invitationnya. 13 November pagi, gw iseng mention di twitter, “gak dpt invitation foodtasting, ya sudah, review yg laen sajah.” tanpa berharap bakal dpt undangannya. Kan Sbux itu pasti penuh banget twitternya, siapa lah gw, keliatan tweet-nya aja belon tentu hehehehe.. Eeeeeh ternyata pagi2 itu gw dpt DM, katanya ketinggalan di-invite 🙂 Whoaaaaaaa, seneng juga, akhirnya gw bs ketemuan sama foodblogger lainnya. Gw lgs kasi tau adik gw, krn jasa dia lah waktu pertama foodtasting, gw diajak ikutan 🙂

Hari itu sebetulnya gw udah janjian sama temen gw, Venny, mau makan di epiwalk. Tp karena gw cerita kalo gw mo lanjut ke Sbux KK, dia ajak lunch di sana aja, sekalian gitu, dia belon pernah ke KK. Setelah lunch, gw baru ke Sbux deh. Pas mo masuk, disuruh foto dulu di banner depan, pake kamera polaroid gitu, bisa langsung jadi, lucu deh. Tema mereka utk Natal taon 2012 ini adalah Rekindle the Joy.

Setelah difoto, masuklah gw ke dlm, wah ternyata udah rame yak 🙂 Gak nyangka juga, event kali ini ternyata lebih rame dibanding foodtasting pertama kali 🙂 Gw ketemu lagi sama muka2 yg gw kenal, tp banyak juga muka2 baru. Seru deh liatnya. Terpampang juga tumbler2 dan menu2 holiday di Starbucks Red Cups Gathering 2012 ini 🙂

Kita juga dikasi goodie bag yg isinya macam2 🙂 Plus ada live music loh di dlm. Alamak, lagunya enak2 banget. Bikin betah pastinya 😀 Gw aja sempet nyumbang suara via bbrp kata doank sih hahahaha.. Maap ya Mr Kiki, mic-nya aku rebut sebentar hahahaha *ditoyor*

Pas gw duduk, udah tersaji makanan enak di depan mata.. Cobain ah.. Kayanya asik ya 🙂

Gak lama nyobain menu2 baru itu, acara pun dimulai. Diawali dengan pengenalan Starbucks Chrismas Blend dan Espresso Roast. Food Manager Starbucks, Mr Kiki, mengajak Mr Mirza sebagai pakar coffee untuk menerangkan cara2 membuat kopi yang enak 😀

Sbux ternyata mengadakan event ini utk memperkenalkan kembali ikon red cups yang berarti “it’s holiday time!!!” Jadi, dr tgl 12 November 2012 sampai dengan 6 Januari 2013, Sbux memunculkan 3 minuman favorit mereka yaitu:

Toffee Nut Latte

Minuman ini enak loh. Rasa toffee dan buttery dipadu toasted nuts, espresso dan susu, bikin ini minuman gak sampe kopi banget. Rasanya manis agak2 nutty gitu 🙂

Cranberry White Chocolate Mocca

Ini favorit gw nih. Setelah nyobain, alamak, aman banget buat lambung gw yg bandel. Abis bo segelas kecil ini tanpa rasa kembung sama sekali. White chocolate-nya yg yummy, dipadu topping cranberry drizzle, bikin gw kepengen nagih mulu deh..

Peppermint Mocha

*tidak ada gbrnya, krn gw gak kebagian.. nangisssssss* gak bisa review juga rasanya, tp udah pasti enak deh 😀

3 holiday beverages ini sebetulnya bukan menu baru, tahun kemaren sudah pernah muncul, dan karena banyak yg favorit-in, jadi mereka muncul kembali.. *tuink tuink* heheheh.. Harganya pun beragam dari 42k hingga 54 tergantung ukuran gelasnya 🙂

Oya, Sbux tahun ini punya kegiatan community service di Indonesia. Melalui Starbucks Youth Action Grants dan Community Service Grants, Sbux Indonesia memberikan dukungan dengan total Usd 43,000 ke 3 yayasan di Indonesia. Managing Director Starbucks, Mr Anthony Cottan, diberikan kehormatan untuk membagikan masing2 dukungan tersebut.

Serunya lagi, abis itu ada kuis2 lucu yg bikin ketawa ketiwi. En gw salah satu yg dapet hadiah juga lho. Uhuy. Seru deh. Ada yg dapet planner, coffee maker, mug dll 🙂 Ms Enny (Marketing Promotion Manager) sama Ms Sari (Senior Category & Food Manager) yg tukang kasi pertanyaan hehehe.. Kita cekikikan terus deh..

Kurang berkesan kalo gak dikenalkan dengan menu2 holiday-nya yak.. Yuk kita mulai..

Stollen 24k

Stollen ini merupakan kue tradisional di Jerman setiap Natal. Fruit cake yg berisi dried fruit, ditaburi icing sugar ini, di dalamnya ada crunchy crunchy rasa almond yg enak banget. Kue-nya lumayan gede, pasti kenyang makan sendiri hihihihi

Smoked Turkey Ciabatta Sandwich 42k

Whoa, ini enaaaaaaaaaak. Favorit gw. Kenapa yg gw favorit selalu mahal? Hiks.. Smoked turkey-nya berasa banget. Enak deh. Benerrrrrrrr.. Ciabatta itu sendiri merupakan jenis rotinya 🙂

Chicken Black Pepper Focaccia Sandwich 33k

Belon digigit aja, aroma lada hitam sudah tercium pekat. Hmm, buat yg suka sandwich dg rasa sedikit pedas, ini bole jadi pilihan loh. Focaccia juga merupakan jenis roti yg dipakai 🙂

Bread Pudding 17k dan VIA Snowflake Land 17.5k

Bread pudding-nya berisi dried fruit, agak2 mirip sama stollen. Kalo Snowflake emang unik, semacam sus dengan isi kopi dan dilapisi coklat bertabur coklat putih. Seru sih makannya 🙂

Cranberry Oatmeal Cookies 90k

Ah, cookies ini enak banget lho. Rasa cranberry-nya kenceng bener. Makan sekali gak cukup. Tangan gak brenti deh masuk ke jar-nya yg cute 😀

Raisin Oatmeal Cookies 75k

Ini juga sama enaknya. Cuma bedanya, ini rasa kismis 😀

Nah, terakhir dipajang2 deh foto2 cantik kita2 yg ikutan acara ini 🙂 Gak ketinggalan Limited Edition Sbux, Nutcracker Bearista yg gw pangku, dg harapan dia mo ikut pulang hahahaa. Sayangnya Ms Natashia selalu ngeliat aja, en dg garang berkata, “LEPAS!!” hahahaha ya sud, nasib deh.. kalo mo beli hrs keluar 200k dari kocek sendiri huhuhuhuhu

Terakhir, gw mo pamer hadiah yg gw dpt plus sisa isi dr goodie bag-nya 🙂

En, thanks to Starbucks Indonesia untuk invitation-nya ya 🙂 Ditunggu invitation2 selanjutnya horeeeeeeeeeeee..

Starbucks Coffee
Kota Kasablanka Mall, G Fl Unit FS 01
Jl. Casablanca Raya Kav 88, Jakarta
twitter: @SBuxIndonesia